CUINA PAIRAL I CONVENTUAL

Autor: Serra, Fra Valenti

Sección: GASTRONOMÍA - Ingredientes-Cocina temática

CUINA PAIRAL I CONVENTUAL

CUINA PAIRAL I CONVENTUAL

17,00€ IVA INCLUIDO

Editorial:
-
Publicación:
18/11/2019
Colección:
REBOST I CUINA
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

A semblana dels camperols, els frares i monjos solien acompanyar els ?pats amb amanides de car?cter refrescant Ðque llavors en deien enciamÐ on, a m?s de la lletuga, lÕescarola i els cr?ixens, no hi solien faltar les olives salades i les t?peres. Les plantes arom?tiques Ðque els antics frares en deien Òherbes odor?fiquesÓÐ m?s enll? del seu inters remeier, tamb? …

A semblana dels camperols, els frares i monjos solien acompanyar els ?pats amb amanides de car?cter refrescant Ðque llavors en deien enciamÐ on, a m?s de la lletuga, lÕescarola i els cr?ixens, no hi solien faltar les olives salades i les t?peres. Les plantes arom?tiques Ðque els antics frares en deien Òherbes odor?fiquesÓÐ m?s enll? del seu inters remeier, tamb? tenen una gran import?ncia en la cuina puix que la gastronomia conventual i pairal compta amb nombrosos plats que s?n reforats, en el seu gust, amb el complement de les espcies i de les herbes arom?tiques. Les antigues receptes culin?ries aportades en aquest llibre provenen de vells manuscrits i tamb? dÕantics tractats. S?n transcrites amb la puntuaci? i lÕortografia normalitzades per fer-les m?s entenedores i, per tal dÕajudar a la comprensi? de les receptes, lÕautor ofereix un glossari i una orientaci? bibliogr?fica amb la indicaci? dels principals tractats culinaris i amb la relaci? de les fonts manuscrites dÕon provenen la majoria de les receptes que, alhora, s?n comentades i situades en el seu context, ja sigui pairal o conventual, de la Catalunya dels segles XVIII i XIX. Cuina pairal i conventual ?s el primer llibre que lÕautor publica a Farell Editors, entitat editora especialitzada en lÕestudi i la divulgaci? de la cultura popular. La present aproximaci? hist?rica a la cuina pairal i conventual ?s una documentada aportaci? a lÕestudi de la gastronomia catalana que ofereix nombroses receptes indites, ben ?tils Òal rebost i a la cuinaÓ.
Leer más

Más libros de Serra, Fra Valenti

Más información del libro

CUINA PAIRAL I CONVENTUAL

Editorial:
-
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-17116-16-3
EAN:
9788417116163
Nº páginas:
0
Colección:
REBOST I CUINA
Lengua:
CATALAN
Alto:
230 mm
Ancho:
145 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
Ingredientes-Cocina temática

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar